sunnuntai 31. elokuuta 2008

Sukkasato alkaa!

Tästä lähdetään liikkeelle, näistä alkaa ensimmäinen sukkasatoni! Viime vuonna seurasin sukkasatoa sivusta ja innostuin niin, että päätin osallistua tällä kertaa, kun on nyt oma blogikin. Kuvassa poseeraavat siis langat, joista toivottavasti ainakin osa muuttuu Sukkasadon aikaan tassunlämmittimiksi. 

Ryhmäkuvassa alhaalla oikealla esiintyy kolme kerää Dropsin Silke Alpacaa, joista aloitin keväällä superlämpöisiä ja -pehmoisia unisukkia itselleni. Kerran tai kaksi purin tuotoksen, mutta nyt on tulossa sopivan kapea siroon kolmekutoseen. Tämä nyt ei mene Sadonkorjuuseen, mutta toivon näiden valmistuvan tempauksen aikana. Olen kovasti mieltynyt sukan neulomiseen kärjestä alkaen, näissä on ekassa testissä 8-aloitus, jolla jo yhdet sukat valmistui kaverille Samoksesta. Jos vaikka tekisin toisen sukan samaan vaiheeseen ja neuloisin loppuun yhdessä pitkällä pyöröpuikolla. Tätä tekniikkaa on tarkoitus joka tapauksessa kokeilla. Tämä lanka on IHANAA!! Unelman pehmeää ja lämmintä, ei kutita ja on todella miellyttävää neuloa sekä virkata ja valmis asuste tuntuu ylelliseltä.  

Seuraavaksi vuorossa kaksi vyyhtiä Cherry Tree Hillin ihanaa käsinvärjättyä Supersock Merinoa, sävyt Foxy Lady (vasemmalla) ja Sugar Maple (osittain jo vyyhdiltä kerittynä). En kuvittele saavani molemmista sukkia valmiiksi, sen verran ohutta ihanuutta on tämä perjantaina hankkimani uusi tuttavuus, mutta jos edes toisesta saisin jotain aikaan tempauksen aikana... Kyllä piti pitkään tutkia sävyjä ennen kuin pystyin tekemään valinnan, sellaisia herkkuja oli tarjolla!

Viime syksynä hankkimani kolme kerää mustaa Hjertegarnin Silky Bamboota ovat odottaneet pääsemistä sukiksi kotona tassutteluun ja mahdollisesti myös unisukkakäyttöön. Kovin pitkävartisia sukkia näistä tuskin saa, kevyet sukkaset viluisiin jalkoihin kuitenkin. Lanka tuntuu nimensä veroisesti todellakin silkkiseltä ja hyvin pehmeältä. Mitään en ole siitä vielä tehnyt, joten neulontatuntumasta en osaa sanoa.

Murheenkryynini, hirveän kamalan vihreä Regia Softy huomattavasti viehättävämpine seuralaisineen. Keväällä tilasin Tapion kaupasta tätä lankaa kavereiden vauvojen myssyjä ja tossuja varten, mutta vain musta ja luonnonvalkoinen päätyivät myssyksi ja jäljellä jäi vielä paljon. Suunnitelmani vihreän ja valkoisen raikkaasta yhdistelmästä menivät mönkään, kun totesin, että vihreä näytti ruudulla ihan erilaiselta ja on todellisuudessa lähes oksettava. Kevään Modassa oli kuitenkin unisukkien ohje tälle langalle, joten ajattelin, josko näistä joku läheinen/tuttava/kaveri saisi sukat jalkoja lämmittämään. En tiedä, miten onnistun tuon vihreän piilottamaan, mutta yritys on kova. Ehkä pitäisi hankkia kerällinen samaa lankaa vaikka jonain kivana punaisena, niin vihreänkin saisi käytettyä... Mukavan pehmeää Softy kyllä on.

Sitten vielä Novitan Isoveljet, punakirjavaa ja kirjavaa vihreää on molempia yhdet kerät ja kirkasta moniväristä kaksi kerää. Jos näistä vaikka sukat ja säärystimet tekisi?

1 kommentti:

Oranssi kirjoitti...

Moi, hillokellarikaveri!

Pidän tosiaan kahta blogia, tervetuloa lukemaan kumpaa vain tai molempia.

Omat touhut ja käsityöt: http://insideout.vuodatus.net

Parsonit Vappu (2,5 v) ja Merri (8 viikkoa):
http://viovappu.vuodatus.net