lauantai 13. maaliskuuta 2010

Synttärisetti

Vierailin taannoin lankakaupassa ja huomasin siellä lankaa, joka oli aivan erään hyvän ystäväni "väristä". Ystäväni syntymäpäivät olivat tulossa ja lanka oli vieläpä alennuksessa, vaikka ei järin kallista ollut normaalistikaan. Ostin kolme kerää vailla tarkkaa suunnitelmaa, mitä niistä tekisin. Harvemmin mulla tosin tarkkaa tai vähemmänkään tarkkaa suunnitelmaa on lankaa ostaessani tai ainakin se ehtii muuttua moneen kertaan ennen lopullista toteutusta.


Langoista tuli myssyn ja kaulurin käsittävä setti. Lahja toimitettiin ystävälleni hieman myöhässä, kuten minulle tavallista, mutta ilokseni olen saanut kuulla molempien lämmittimien olevan sopivia ja mieluisia. Mahtavaa!

Mariomyssy III

malli: Jatan Mariomyssy omin muokkauksin

lanka: Lang Yarns West (villa/akryyli ~50/50) 50 g

puikot: 5 mm koivuiset Brittany-sukkapuikot

muuta: Vähensin n. 10 s ja tein myssystä lyhyemmän kuin ohjeessa. Nostettu s joka 2. krs kavennuksiin sulautuen. Koristeena virkattu "nappi", joka näkyy joten kuten ekassa kuvassa.

Deku esittelee ammattimallin elkein setin toisen osan, Olympiakaulurin. Kokeilin tässä uutta pintaneuletta, johon tykästyin kovasti. Kyseisen pintaneuleen suomenkielinen nimi ei ole minulla tiedossa, englanniksi siitä käytetään nimityksiä woven stitch tai linen stitch. Pinta on tiivis ja hyvin joustava. Oikea ja nurja puoli on erilaiset ja kauluria voikin käyttää kummin päin tahansa.

Myös nuoremmalla koirallani Viktorilla ovat jo oikeaoppiset poseeraukset hallussa. Ylläolevissa kuvissa sekä Deku että Viktor esittelevät kauluria oikea puoli päällepäin. Langan värivaihtelut tulevat tässä pintaneuleessa mukavasti näkyviin, yksivärisestä langasta neulottuna pintaneule ei niin erottuisikaan. Lankaa oli mukava neuloa eikä kummastakaan kerästä löytynyt solmuja tai muita vikoja. Pehmeää on ja väristä tykkään itsekin, vaikka metsänvihreät sävyt eivät ykkössuosikkejani olekaan.


Viktor esittelee yllä kaulurin nurjaa puolta asustetta astetta rennommin käyttäen.

Olympiakauluri

malli: Chickadee Cowl by Kirsten Kapur

lanka: Lang Yarns West 50 g

puikot: 6,5 mm Knit Picks -pyörö

muuta: Osallistuin tällä projektilla Ravelryn Ravelympialaisten Scarf Super-G -lajiin Team Finlandin jäsenenä. Ensimmäiset olympialaiseni ja hyvin meni, heti pääsin mitaleille!!

Ei kommentteja: