torstai 26. marraskuuta 2009

Neuleita koirille

Erääseen mielenkiintoiseen projektiin liittyen olen loppukesän ja syksyn aikana neulonut puvut molemmille koirilleni. Tiedän, että koirien pukeminen jakaa mielipiteitä enkä oikein pidä järkevänä sitä, että koiria asustetaan ja puetaan vain siksi, että se olisi hauskaa tai söpöä. Kuitenkin silloin, kun asuste jollain tapaa parantaa koiran mukavuutta tai suojaa sitä, nelijalkaisen ystävän pukeminen on mielestäni mielekästä. 

Nämä puvut on tarkoitettu suojaamaan koiriani kylmältä ja kohentamaan niiden lenkillä viihtymistä myös pakkaskelillä (lenkillähän ne siis aina viihtyvät, mutta kovimmilla pakkasilla kylmyys estää pidemmät lenkit). Pukuja suunnitellessani pyrin mahdollisimman hyvin istuvaan ja käyttäjää miellyttävään lopputulokseen, hauska ja käyttäjän olemukseen omistajan mielestä sopiva ulkonäkö olivat vain kermaa kakun päälle.

Viktor sai musta-harmaa-valkoraidallisen asun, koska nämä värit sopivat mielestäni hyvin nuoren herran mustan ja harmaan kirjavaan turkkiin. Puvun sovittaminen sujui hienosti ja ilmeisesti jo siinä vaiheessa puku miellytti käyttäjäänsä niin kovasti, että välillä tekelettä oli riisuttava pois nukkuvan koiran päältä... 

Dekun eksoottiseen olemukseen ja mustanruskeisiin brassisilmiin sopivaksi valitsin oranssikirjavan langan. Nimenomaan Deku sai minut alunperin pohtimaan koiran vaatettamista uudelleen. Kun tämä brasilialainen herra muutti luokseni pari vuotta sitten, huomasin syksyn viilentyessä talveksi, että ystäväni paleli ulkona varsin herkästi eikä siksi viihtynyt ulkona haistelemassa niin kauan kuin lauhemmalla kelillä. Päätin kokeilla, josko neulottu lämmike parantaisi herra Hippusen ulkoiluintoa. Novitan paksusta villa-akryylisekoitteesta Rustikasta tein tiuhaan sovittaen ja välillä purkaen ensimmäisen versioni. Tätä versiota parannellen ja tarkentaen laadin sitten ohjeen koiran pukuun, joka onkin ensimmäinen julkaistava neuleohjeeni.

Vikipuku ja Dekupuku

malli: koiran ulkoiluasu, oma ohje

lanka: Schoppelwolle Reggae ombre, molempien koirien pukuihin 2 kerää eli 100g. Hankittu TitiTyystä.

puikot: 5mm puiset Brittany-sukkapuikot

koko: kääpiömäyräkoira, mittojen mukaan molemmille herroille

Ei kommentteja: