keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Käsineitä kaksin kappalein

Aloitin viime tiistaina sormikkaat isälle isänpäivälahjaksi. Aika loppui tietysti kesken, mutta käsineet valmistuivat sittenkin eivätkä edes viikkotolkulla myöhässä. Laitoin ne tänään postiin, toivottavasti ehtivät perille tällä viikolla. En ole ennen neulonut sormikkaita, mutta tähän projektiin ryhdyin, koska oli lupa uskoa, että tällaisille voisi olla tarvetta. Viime talvena isä nimittäin sanoi, että sormikkaat hirvimetsälle nahkarukkasten alle voisivat olla tarpeen, kun kysyin mahdollisia asustetoiveita.

Neuloin viime keväänä äidille ja itselle samaisesta langasta pipot ja olemme molemmat todenneet materiaalin miellyttäväksi ja kutittamattomaksi. Isää varten hankin neljä kerää kyseistä lankaa sinisenä, jäljelle jäi reilusti yli kaksi kerää. Niistä jotain jouluksi?

Sormikkaat isälle 

malli: Fiinaneuleen sivuilta Regian käsineohjeesta sovellettu

lanka: Novita Luxus Cloud sininen (175) 66g

puikot: 4mm Knit Picks -sukkapuikot

koko: 9 (siihen on tähdätty)

Malli on hyvin yksinkertainen ilman mitään kommervenkkejä: 2 o, 2 n -joustinta rannekkeessa, muuten sileää oikeaa, kiilapeukalo. Sormikasohjetta miehille oli hankala löytää, siksi päädyin soveltamaan silmukkamäärien osalta muuten selkeältä ja hyvältä vaikuttavaa ohjetta. Hyvin ohje toimikin, neulojalla vain oli ongelmia saada sormista oikean mittaiset ja toisen käden sormista kahta jouduttiin pidentämään mittanauhan osoitettua lyhyyden. Tähtäsin siis kokoon 9, toivon todella, että koko olisi isälle sopiva ja että käsineille löytyisi sitten käyttöä. Sen verran koetteli hermoja sormien neulominen normaalimittaisilla sukkapuikoilla, etten ihan heti ala toisia sormikkaita värkätä, ellei joku aivan erityisesti sellaisia hingu...

Lisäksi sain viimein otettua kuvan koko syksyn käytössä olleista toukokuussa valmistuneista lapasista. Jakkilanka on ihanan pehmeää ja lämmintä eikä ole myönteiseksi yllätyksekseni nyppääntynyt tai kulunut suuremmin.


Sammaleiset

malli: Sammaleiset Ullasta

lanka: Shokay Jakkilanka musta 100g Poppelista

puikot: 3,5mm bambusukkapuikot

koko: naisen S

Lapaset on aloitettu kärjestä, niissä on intialainen peukalokiila ja kämmenselässä mallineuletta, varsi 2 o, 2 n -joustinta, muuten sileää oikeaa. Valitsin suositusta pienemmät puikot, jotta saisin mahdollisimman tiiviin ja lämpimän lopputuloksen. Halusin käyttää koko vyyhdin lapasiin ja neuloin niin pitkät varret kuin lankaa riitti. Mukavasti lämmittää pyöräillessä ranteita, kun kääntää varret kaksinkerroin :)

Ei kommentteja: